Προνόμια εμβολιασμένων.

Προνόμια εμβολιασμένων.

 

 

Το CDC (Centers for Disease Control and Prevention) εκδίδει κατευθυντήριες γραμμές για άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19

Το CDC έχει εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19. Οι κατευθυντήριες γραμμές τους επιτρέπουν να συνεχίσουν ορισμένες δραστηριότητες χαμηλότερου κινδύνου. Μεταξύ των συστάσεων:

  • Οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως (δηλαδή, έχουν περάσει τουλάχιστον 2 εβδομάδες από τότε που έλαβαν την τελική τους δόση) μπορούν να βρεθούν με άλλους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως σε εσωτερικούς χώρους χωρίς να φορούν μάσκα ή να μένουν τουλάχιστον 2 μέτρα μακριά.
  • Μπορούν να κοινωνικοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους με μη εμβολιασμένα άτομα από ένα άλλο νοικοκυριό χωρίς κανείς να φοράει μάσκα και χωρίς να τηρούν αποστάσεις εάν κανείς από το άλλο σπίτι δεν κινδυνεύει από σοβαρή ασθένεια COVID-19 (π.χ. ηλικιωμένοι ενήλικες, έγκυες).
  • Δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα ή να υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό εάν δεν έχουν συμπτώματα μετά την έκθεση σε κάποιον με COVID-19.

Ωστόσο, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα και να ακολουθούν πρακτικές σωματικής αποστασιοποίησης σε δημόσια ή γύρω από άτομα υψηλού κινδύνου, να αποφεύγουν μεγαλύτερες κοινωνικές συγκεντρώσεις και να υποβάλλονται σε εξετάσεις εάν εμφανίσουν συμπτώματα.

Πηγή: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/fully-vaccinated-guidance.html

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ιατρό

Μαρία Ποικιλίδου, MD, MSc, PhD
Παθολόγος-Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
Ακαδημαϊκή Υπότροφος νοσ. ΑΧΕΠΑ
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Μετεκπαιδευθείσα στις ΗΠΑ  (ΝΙΗ και Johns Hopkins Hospital)
Ιατρείο: Τσιμισκή 34, τηλ: 2310 254444


Εκτύπωση   Email