Προειδοποιητικά συμπτώματα εγκεφαλικού Το εγκεφαλικό συμβαίνει όταν ένα μέρος του εγκεφάλου υφίσταται βλάβη λόγω είτε απόφραξης αγγείου είτε ρήξης αγγείου στον εγκέφαλο.

Προειδοποιητικά συμπτώματα εγκεφαλικού – Τι προκαλεί το εγκεφαλικό

Το εγκεφαλικό προκαλείται με δύο τρόπους: Είτε ένα αγγείο του εγκεφάλου φράσσεται (διακόπτεται η κυκλοφορία του αίματος και ονομάζεται ισχαιμικό εγκεφαλικό), είτε μπορεί να αιμορραγήσει (ονομάζεται αιμορραγικό εγκεφαλικό).

Types-of-Stroke

Τα εγκεφαλικά που προκαλούνται από απόφραξη είναι πολύ πιο συχνά από αυτά που προκαλούνται από αιμορραγία. Παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερίνη, ο διαβήτης, το κάπνισμα, οι αρρυθμίες και κυρίως η κολπική μαρμαρυγή.  Για το λόγω αυτό, η υιοθέτηση ενός φυσικού/υγιεινού τρόπου ζωής και η λήψη κατάλληλων φαρμάκων για τις παραπάνω καταστάσεις θα μειώσει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό.

Προειδοποιητικά συμπτώματα εγκεφαλικού

Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημεία ενός εγκεφαλικού

Όταν ο εγκέφαλος δεν λαμβάνει αρκετή αιματική ροή διάφορα σημεία και συμπτώματα μπορεί να προκύψουν. Το είδος και η βαρύτητα των συμπτωμάτων εξαρτώνται από το σημείο του εγκεφάλου που εμπλέκεται.

Μερικά από τα κοινά σημεία του εγκεφαλικού περιλαμβάνουν:

  • Ασυμμετρία του προσώπου με διαφυγή σιέλου από τη μία μεριά του προσώπου
    Προειδοποιητικά συμπτώματα εγκεφαλικού

    Προειδοποιητικά συμπτώματα εγκεφαλικού

  • Αδυναμία σε μία μεριά του σώματος (σε ένα χέρι, σε ένα πόδι ή και στα δύο),
  • Μούδιασμα και ασυνήθιστη αίσθηση στο ένα μέρος του σώματος